Bezoek studenten aan het windpark

16 april 2024 Rebecca Duinkerken

Op 15 april bracht een groep van ca. 15 studenten een bezoek aan Windpark de Rietvelden. Op deze koude, winderige dag namen ze een kijkje bij de turbine van de Bossche Windmolen West.

De studenten volgen de opleiding tot integraal veiligheidskundige, waarbij ze leren hoe ze veiligheidsrisico’s kunnen begrijpen en beheren op verschillende plekken. Denk hierbij aan werkplekken en openbare ruimtes. En omdat ze momenteel bezig zijn met een project over de veiligheid en verduurzaming van de spoorzone van Den Bosch, was dit de uitgelezen kans ook de andere kant van verduurzaming te bekijken.

(Tekst loopt door onder foto.)

bezoek BWW schoolklas

“We werden goed ontvangen door Joost, Milko en Jan en hebben eerst een algemene uitleg gehad. Hierna zijn we bij de windturbine gaan kijken. We kregen daar uitleg over verschillende aspecten en hebben we veel nieuwe dingen geleerd, zoals wanneer de windturbines gecontroleerd worden. Ook over de veiligheid hebben we natuurlijk vragen kunnen stellen. Al met al was het bezoek aan het windpark erg leerzaam en interessant!” Aldus een van de studenten.