Project

Posities en afmetingen windmolens

Windpark De Rietvelden bestaat uit vier windmolens op en nabij bedrijventerrein De Rietvelden in ‘s-Hertogenbosch. Op onderstaande plattegrond ziet u vier groene stippen. Dat zijn de posities van de windmolens (tekst loopt verder onder de plattegrond).

WP Rietvelden Overzichtskaart

De windmolens zijn van het merk Nordex en het type N117. Deze windmolens hebben een ashoogte van 119 meter, een rotordiameter van 117 meter en een tiphoogte van 177,5 meter.
Hieronder ziet u een afbeelding die uitlegt wat de termen ashoogte, rotordiameter en tiphoogte betekenen (tekst loopt door onder de afbeelding).

Kernbegrippen Windmolens Pure Energie Verkleind v2

Windpark verduurzaamt brouwerij, schepen en woningen

De vier windmolens wekken naar verwachting gezamenlijk circa 38,6 miljoen kilowattuur groene stroom op per jaar.

De elektriciteit van drie van de vier windmolens wordt gebruikt om de brouwerij van Heineken in ’s-Hertogenbosch van groene stroom te voorzien. Deze drie windmolens wekken hiermee circa 60 procent van de elektriciteitsvraag van de brouwerij op.

De stroom van de vierde windmolen, die eigendom is van de honderden leden van coöperatie Bossche Windmolen West, wordt door deze inwoners van ’s-Hertogenbosch gebruikt.

Verder wordt een deel van de opgewekte elektriciteit door BCTN gebruikt om speciale batterijcontainers op te laden. Deze batterijcontainers zorgen voor de elektriciteit voor de elektrische binnenvaartschepen van BCTN die containers vervoeren tussen de BCTN-locatie in 's-Hertogenbosch en andere locaties in Nederland en België. 

Zo werken bedrijven en inwoners samen aan de verduurzaming van ’s-Hertogenbosch.